موفقیت در کسب و کار

چگونه به موفقیت در کسب و کار برسیم؟!
رشد کسب و کار و رسیدن به موفقیت در کسب و کار با چالش همراه است. چگونگی برخورد با چالش ها و مشکلات روزافزون مرتبط با آن، تفاوت بین موفقیت و شکست را پدید می آورد.
چطور چشم اندازی کارآمد ایجاد کنیم؟
به عنوان صاحب کسب و کار، شما مدیریت و رهبری امور را بر عهده دارید. شما هستید که باید تصمیم بگیرید خط مشی کسب و کارتان چه باشد، چطور در این خط مشی حرکت کنید، و به چه اهداف و موقعیتی خواهید رسید. اما چه اتفاقی می افتد اگر شما دیدگاه یا هدفتان را از دست بدهید؟
در نظر داشتن چشم اندازی برای کسب و کار به شما یادآوری میکند که چه هدفی دارید. وقتی تلاش می کنید بدون داشتن چشم انداز امور را انجام دهید ، فقط در حال انجام امور بصورت کورکورانه هستید و در رابطه با اینکه باید بر چه مواردی تمرکز کنید و یا کسب و کارتان به سمت چه هدفی در حال حرکت است، ناآگاه و نا مطمئن خواهید بود.
در نظر گرفتن چشم انداز کار سختی است و باید برای اینکار موارد بسیاری را در نظر بگیرید. ممکن است شما هدفی در ذهن داشته باشید اما ندانید چطور آن را سندسازی کنید یا ممکن است اصلا هدفی نداشته باشید.
چهار بخش اصلی برای ایجاد موفقیت در کسب و کار
برای ایجاد موفقیت در کسب و کار به چهار بخش اصلی نیاز داریم که می توانند هدف شما را عملی کنند و سندی در اختیارتان قرار دهند که بتوانید با استفاده از آن کارهای روزانه را انجام دهید و نسبت به اهداف خود آگاه باشید و همزمان با انجام امور در تصمیم گیری نیز به شما کمک خواهد کرد.
کسب و کار شما چه موقعیتی در آینده خواهد داشت؟
آیا می توانید تصور کنید کسب و کارتان در آینده چه موقعیتی خواهد داشت؟ تمام امکانات و فضای موجود شرکت تان را در نظر بگیرید. آنها چه شکلی هستند؟ شرکت شما در چه منطقه ای قرار دارد؟ چه مطالب و اطلاعاتی روی دیوارهای شرکت شما نصب شده است؟ چه منابع بی نظیری در شرکت شما وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید بفهمید به سمت چه هدفی در حال حرکت هستید؟
نگرش و دیدگاه های کارمندان تان را نیز در نظر بگیرید : آنها نسبت به فعالیت ها چه دیدگاه و نظراتی دارند و چه بخش هایی برای آنها از اهمیت بیشتری برخوردار است؟
داشتن چشم اندازی دقیق از اینکه کسب و کار شما باید چه موقعیتی داشته باشد میتواند نقطه الهام بخشی برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار باشد.
کسب و کار شما چه عملکردی در آینده خواهد داشت؟
به این بیاندیشید که کسب و کار شما چه عملکردی خواهد داشت و کارها به چه صورتی انجام خواهند شد. نقش خود را به عنوان صاحب کسب و کار در نظر بگیرید.
آیا شما در انجام همه امور مداخله دارید یا فرد دیگری مسئولیت انجام امور را بر عهده دارد؟
ممکن است شما کسب و کار را برای مدتی رها کنید و از بیرون آن را مورد بررسی قرار دهید و اجازه دهید امور بدون حضور خودتان انجام شوند، در این مورد، از خودتان بپرسید چه کارهایی باید انجام شود تا کسب و کار شما بتواند بدون حضور خودتان باعث پیشبرد امور شود.
در رابطه با تعامل کارمندان تان باهم و با مشتریان اطمینان حاصل کنید . می خواهید آنها با فعالیت هایی که انجام می دهند باعث انتقال چه پیامی شوند؟
چگونگی عملکرد کسب و کارتان را زمانی که امور طبق روشی که شما می خواهید انجام میشوند، مشخص کنید. درباره ی نوع کاری که می خواهید انجام دهید و چگونگی کنترل سایر بخش های کسب و کارتان بیاندیشید. ایجاد یک چارچوب به شما در رسیدن به اهدافتان و چگونگی تصمیم گیری برای رسیدن به این اهداف کمک میکند.
کسب و کار شما چه احساسی به مشتریان شما انتقال خواهد داد؟
سومین بخش برای رسیدن به موفقیت در کسب و کار مربوط به احساسی است که شما می خواهید مشتریان و افرادی که با آنها تعامل دارید، نسبت به کسب و کارتان داشته باشند، مانند کارمندان، مشتریان و حتی فروشندگان.
درباره ی احساسی که می خواهید مردم پس از تعامل با شرکت شما داشته باشند، فکر کنید و سپس به دنبال راه هایی برای ارتقاء این احساس از طریق کارهایی که انجام می دهید باشید.
چرا کارمندان شما برای آمدن به شرکت و انجام کارهای روزانه شان هیجان دارند؟
چطور می توانید این احساس خوب را بیشتر کنید و در مشتریانتان نیز این احساس را به وجود آورید؟
چرا مشتریان ترجیح می دهند با شما کار کنند ؟
مردم از شرکت شما انتظار چه خدمات و محصولاتی را دارند؟
زمانی که به شرکت شما مراجعه میکنند چه احساسی دارند؟
پاسخ به این سوالات به شما کمک خواهد کرد اهدافتان را تحقق ببخشید.
مردم تصمیمات خود را براساس احساساتشان میگیرند و سپس مغز ما دلایل این انتخاب و تصمیم را پیدا میکند، بنابراین قرار دادن احساسات در الویت اول باعث سوداوری شما خواهد شد. در رابطه با تصمیماتی که درباره ی احساساتی که می خواهید مردم از شرکت و خدمات شما داشته باشند، و سود کلی شرکت در زمان حال و آینده بیاندیشید.
عملکرد
کارمندان شما چه عملکردی خواهند داشت؟
از نظر بسیاری از مردم در نظر داشتن اهدافی برای عملکرد شغلی شان، سخت است. درنظرگرفتن اعداد خاصی برای مواردی مانند، درآمد، سود یا فرصت های گسترده، کارِ سختی به نظر میرسد اما این کلید اصلی شما برای رسیدن به اهداف بلندمدت کسب و کارتان است.
از خودتان بپرسید چطور اهداف شخصی شما با اهداف شغلی شما هماهنگ است؟
به عنوان یک صاحب کسب و کار چقدر درآمد خواهید داشت؟ مابه التفاوت سودهای شما چقدر خواهد بود؟ ب
ا سودهای حاصل از کسب و کارتان چه کارهایی خواهید کرد؟ چه معیارهای عملکردی برای شرکت شما حائز اهمیت است؟
آیا از پیش به گسترش کسب و کارتان اندیشیده اید؟
پاسخ شما به این سوالات معیارهایی برای شرکت شما در آینده خواهد بود، بنابراین بسیار مهم است که اهداف واقعی و چالش برانگیز را در نظر بگیرید، این اهداف مستلزم پیشرفت و عملکردی فراتر از موقعیت کنونی شما برای دستیابی به اهدافتان خواهد بود.
در نظر گرفتن اهداف و نوشتن آنها باعث دستیابی سریعتر به آنها میشود. شما خواهید توانست میزان پیشرفت خود به سمت این اهداف را از طریق کسب و کارتان اندازه گیری کنید و این کار بازخوردهای مهمی را به شما منتقل خواهد کرد که واقعا ارزشمند خواهند بود.
زمانی که به این 4 بخش توجه کنید میتوانید اهداف مشخصی برای موفقیت در کسب و کار را در نظر بگیرید و بخش هایی که نیاز به ارتقا دارد، را ارتقاء دهید و روش ایجاد این پیشرفت را بیابید. زمانی که برای پیشبرد کسب و کار مدنظرتان تلاش می کنید، چشم اندازتان را مانند ستاره ی شمالی در نظر بگیرید : حضور دائمی که برای تعیین هدف و مسیرتان از آن استفاده میکنید.
تمرکز بر این 4 بخش اصلی می تواند تصویری بهتر و دقیق تر از مسیر و اهدافتان به شما بدهد و امکان دستیابی به آن را بیشتر میکند. برای انجام این 4 بخش وقت صرف کنید، شما راهنمایی هایی شفاف روزانه ای خواهید داشت تا در برابر مشکلات بایستید و آنها را حل کنید و در نهایت از طریق دانستن هدف و مقصدتان اعتماد به نفس بیشتری را تجربه خواهید کرد.
آیا شما فقط کارها را انجام میدید یا بر انجام آنها تمرکز دارید؟
سیستم سازی کسب و کار بسیار مهم است، زیرا زمان بیشتری رو در اختیارتون میگذارد تا بتونید به راهکارهایی که باعث توسعه کار شما میشه، فکر کنید. ما معمولا برای انجام کارهامون نگرانیهای زیادی داریم، آنقدر که این نگرانی ها فرصت تمرکز بر کارها رو از ما میگیره که میتونه باعث عدم موفقیت ما بشه یا ما رو در مسیری قرار بده که در نهایت ما رو به هیچ جایی نمیرسونه.
سیستم سازی چه تغییری در کارهای شما بوجود میاره؟
اگر شما فردی هستید که فقط کارهاتون را انجام میدید و بر آنها تمرکز ندارید، احتمالا وقتی وارد شرکت تون میشوید لیستی طولانی از کارهایی که باید انجام بدید رو در دست دارید، طبق لیست خود شروع به انجام این کارها میکنید و پس از اتمام کارها، اداره را ترک میکنید.روز بعد هم همین طور! یک لیست طولانی جدید….
شما هر روز فقط یه حجم زیادی از کارها رو طبق روال خاصی انجام میدید، در نتیجه هیچ زمانی برای تمرکز بر انجام این کارها نخواهید داشت تا بتونید ایده ها و فرصت های جدیدی رو برای خودتون و کارهاتون بوجود بیاورید.
اما اگر شما فردی هستید که علاوه بر انجام کارهای خود بر آنها تمرکز دارید، یعنی به دنبال برنامه ریزی برای آینده ی شغلی و به دست آوردن موفقیت در کسب و کار هستید، که این برنامه ریزی ها باعث میشه حتی بتوانید سودآوری های ماه ها و سال های آینده رو هم پیش بینی کنید. به بیان دیگر، وقتی شما بر انجام کارهاتون تمرکز دارید، میتوانید روشهای جدیدی پیدا کنید تا کارتون رو گسترش بدهید ، به جای اینکه فقط به دنبال راه هایی باشید تا وضعیت کنونی خود را حفظ کنید و به همین روال ادامه دهید.
چطور میتونیم کارهامون رو ارتقاء و گسترش بدیم؟
هدف اصلی، رسیدن به مرحله ای از کار است که شما بتونید علاوه بر انجام امور بر آنها تمرکز داشته باشید. در نتیجه، شما یا باید سود آوری تون رو افزایش بدهید و یا زمان کمتری صرف انجام کارها بکنید، که در هر دو صورت شما میتونید موقعیت شغلی تون رو ارتقا بدید و کسب و کار عالی داشته باشید و این دقیقا همان جایگاهی است که هر شغلی باید به آن برسد.
سیستم سازی کسب و کار به شما کمک میکنه تا بتونید از طریق اتوماتیک کردن سیستم ها و سپردن کار به کارمندان تون، روی چیزهای دیگه تمرکز کنید، بنابراین نیازی نیست شما دائما به دنبال حل مشکلات باشید، چرا که سیستم های شما و کارمندان تون که توانایی کنترل و انجام امور را دارند، میتوانند این کار را انجام دهند.
سیستمی کردن کسب و کار، کارهای شما رو در وضعیت بهتری قرار میده و باعث پیشرفت کارها میشه، بنابراین سیستم سازی اولین گام تکامل کسب و کار شما و ایجاد تعادل در زندگی شما خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید